Pij na zdrowie! Polski browar kraftowy smakuje i jest eko Lane, butelkowe, czy z puszki? Niezależnie od formy i upodobań piwoszy, polskie browary rzemieślnicze stawiają na ekologię. W... Ekologia
Zamiast łyka – biogaz Grzechem byłoby wylać niewypite piwo. W ślad za angielskim konceptem Heinekena poszła należąca do niej polska Grupa Żywiec,... Biogazownia
Heineken: to czas na energię z piwa! Co zrobić z piwem, które pozostaje w beczce? W angielskim Manchesterze powstał koncept ponownego wykorzystania niewypitego piwa.... OZE
Produkcję piwa zasilą z OZE Australijski browar rzemieślniczy 4 Pines z Sydney zebrał na platformie crowdfundingowej 100 tys. dolarów na budowę paneli... Wiadomości OZE
Browar z Melbourne produkuje nowe, zrównoważone piwo z naciskiem na ekologię Browar z Melbourne - Urban Alley Berwery - zainwestował wiele wysiłku w ekologiczną produkcję piwa. Stworzył nową jakość -... Wiadomości OZE