Czekolada z laboratorium receptą na zmiany klimatu i wyzysk dzieci? Czekolada wyprodukowana w laboratorium? Tak! Taką produkcją zajmuje się m.in. jedna z kalifornijskich firm. Co ważne, taki... Zmiany klimatu
Czekoladowe jajka coraz droższe. To efekt zmian klimatu Tydzień temu media obiegła informacja o cenach kakao, które osiągnęły rekordowe wyniki. Zjawisko to miało wpływ na cenę... Zmiany klimatu
Nestlé wprowadza nową przekąskę. Zamiast cukru używa odpadów owocowych Nestlé planuje wprowadzić na rynek nowy baton o nazwie Incoa. Jednak zamiast cukru, firma wykorzysta miazgę z owoców kakaowca. Do... Eko styl życia
Słodki smak gorzkich łez. Jak produkcja czekolady wpływa na środowisko? Świat kocha czekoladę. Konsumenci z krajów rozwiniętych mogą wybierać wśród kilkuset rodzajów tego przysmaku - mlecznej,... Ochrona środowiska
Grozi nam czekoladowy kryzys? Jeżeli zjawisko globalnego ocieplenia nie zostanie zahamowane, szacuje się, że już w 2050 roku będziemy musieli pożegnać się z... Wiadomości OZE