Więzienie zasilane biogazem? Przy pewnym zakładzie karnym we Wschodniej Afryce wybudowano małą biogazownię. Wytwarzane w niej paliwo z odpadów żywnościowych... OZE
Kary za marnowanie żywności dla przedsiębiorców. 50 gr za kilogram Resort rolnictwa przedstawił projekt nowelizacji ustawy, który zakłada podniesienie opłat za marnowanie żywności z 10 do 50... Ekologia
Upcykling sposobem na ilość odpadów i zdrowie społeczeństwa? Upcykling sposobem na ilość odpadów i zdrowie... Zrównoważony rozwój
Codziennie na świecie marnuje się miliard posiłków. Niepokojące dane ONZ-u Organizacja Narodów Zjednoczonych opublikowała najnowszą edycję Food Waste Index Report. Dokument gromadzi dane o marnowaniu... Eko styl życia
Lampion z dyni. Jaką dynię wybrać, by nie marnować Tradycja obchodzenia Halloween na dobre zadomowiła się w Polsce. Każdego roku końcem października w naszych domach, na wystawach... Eko styl życia
Schabowy z czerstwego chleba? Kolejny pomysł polskiego startupu Piwo, kosmetyki, a nawet druk 3D - to wszystko może powstać z czerstwego chleba. O tym przekonuje krakowski startup REBREAD,... Ekologia
Federacja Banków Żywności: niemarnowanie jedzenia zaczyna się w naszych głowach [WYWIAD] Przeczytaj ten wywiad zanim wyrzucisz świąteczne jedzenie. Skala marnowania żywności w Polsce jest przerażająca, a według... Ekologia
Druk z czerstwego chleba. Polski startup REBREAD udowadnia, że to możliwe Czerstwy chleb ma potencjał w rozwijaniu technologii druku 3D! Polski startup REBREAD łączy z siły z firmą SYGNIS w ramach misji,... Ekologia