Lampion z dyni. Jaką dynię wybrać, by nie marnować Tradycja obchodzenia Halloween na dobre zadomowiła się w Polsce. Każdego roku końcem października w naszych domach, na wystawach... Eko styl życia
Schabowy z czerstwego chleba? Kolejny pomysł polskiego startupu Piwo, kosmetyki, a nawet druk 3D - to wszystko może powstać z czerstwego chleba. O tym przekonuje krakowski startup REBREAD,... Ekologia
Federacja Banków Żywności: niemarnowanie jedzenia zaczyna się w naszych głowach [WYWIAD] Przeczytaj ten wywiad zanim wyrzucisz świąteczne jedzenie. Skala marnowania żywności w Polsce jest przerażająca, a według... Ekologia
Druk z czerstwego chleba. Polski startup REBREAD udowadnia, że to możliwe Czerstwy chleb ma potencjał w rozwijaniu technologii druku 3D! Polski startup REBREAD łączy z siły z firmą SYGNIS w ramach misji,... Ekologia
UE marnuje więcej żywności niż importuje Każdego roku kraje Unii Europejskiej wyrzucają 153 mln ton żywności. Tymczasem sprowadzanych jest około 138 mln ton produktów... Ekologia
Polski startup REBREAD szuka rozwiązania dla czerstwego chleba REBREAD to startup założony przez właścicieli rzemieślniczej piekarni w Krakowie z potrzeby ratowania ton marnowanego chleba.... Eko styl życia
Fotowoltaika w walce z marnowaniem żywności Klein Ileleji, rolnik z Purdue University opracował technologię szybkiego i higienicznego suszenia żywności. Zaprojektował... Ekologia
Marnujemy więcej niż myśleliśmy Skala marnowania żywności przekroczyła dotychczasowe szacunki. W skali globalnej marnujemy o 1,2 miliarda ton jedzenia więcej niż... Ekologia