Schabowy z czerstwego chleba? Kolejny pomysł polskiego startupu Piwo, kosmetyki, a nawet druk 3D - to wszystko może powstać z czerstwego chleba. O tym przekonuje krakowski startup REBREAD,... Ekologia
ReklamaPompy ciepła KospelInnowacyjne systemy ogrzewania dopasowane do różnych potrzeb użytkowników. Federacja Banków Żywności: niemarnowanie jedzenia zaczyna się w naszych głowach [WYWIAD] Przeczytaj ten wywiad zanim wyrzucisz świąteczne jedzenie. Skala marnowania żywności w Polsce jest przerażająca, a według... Ekologia Druk z czerstwego chleba. Polski startup REBREAD udowadnia, że to możliweCzerstwy chleb ma potencjał w rozwijaniu technologii druku 3D! Polski startup REBREAD łączy z siły z firmą SYGNIS w ramach misji,... Ekologia Lampion z dyni. Jaką wybrać, by nie marnowaćTradycja obchodzenia Halloween na dobre zadomowiła się w Polsce. Każdego roku końcem października w wielu miejscach pojawiają... Eko styl życia UE marnuje więcej żywności niż importuje Każdego roku kraje Unii Europejskiej wyrzucają 153 mln ton żywności. Tymczasem sprowadzanych jest około 138 mln ton produktów... Ekologia Polski startup REBREAD szuka rozwiązania dla czerstwego chlebaREBREAD to startup założony przez właścicieli rzemieślniczej piekarni w Krakowie z potrzeby ratowania ton marnowanego chleba.... Eko styl życia Fotowoltaika w walce z marnowaniem żywnościKlein Ileleji, rolnik z Purdue University opracował technologię szybkiego i higienicznego suszenia żywności. Zaprojektował... Ekologia Marnujemy więcej niż myśleliśmySkala marnowania żywności przekroczyła dotychczasowe szacunki. W skali globalnej marnujemy o 1,2 miliarda ton jedzenia więcej niż... Ekologia123Następna
Federacja Banków Żywności: niemarnowanie jedzenia zaczyna się w naszych głowach [WYWIAD] Przeczytaj ten wywiad zanim wyrzucisz świąteczne jedzenie. Skala marnowania żywności w Polsce jest przerażająca, a według... Ekologia
Druk z czerstwego chleba. Polski startup REBREAD udowadnia, że to możliweCzerstwy chleb ma potencjał w rozwijaniu technologii druku 3D! Polski startup REBREAD łączy z siły z firmą SYGNIS w ramach misji,... Ekologia
Lampion z dyni. Jaką wybrać, by nie marnowaćTradycja obchodzenia Halloween na dobre zadomowiła się w Polsce. Każdego roku końcem października w wielu miejscach pojawiają... Eko styl życia
UE marnuje więcej żywności niż importuje Każdego roku kraje Unii Europejskiej wyrzucają 153 mln ton żywności. Tymczasem sprowadzanych jest około 138 mln ton produktów... Ekologia
Polski startup REBREAD szuka rozwiązania dla czerstwego chlebaREBREAD to startup założony przez właścicieli rzemieślniczej piekarni w Krakowie z potrzeby ratowania ton marnowanego chleba.... Eko styl życia
Fotowoltaika w walce z marnowaniem żywnościKlein Ileleji, rolnik z Purdue University opracował technologię szybkiego i higienicznego suszenia żywności. Zaprojektował... Ekologia
Marnujemy więcej niż myśleliśmySkala marnowania żywności przekroczyła dotychczasowe szacunki. W skali globalnej marnujemy o 1,2 miliarda ton jedzenia więcej niż... Ekologia