Schabowy z czerstwego chleba? Kolejny pomysł polskiego startupu Piwo, kosmetyki, a nawet druk 3D - to wszystko może powstać z czerstwego chleba. O tym przekonuje krakowski startup REBREAD,... Ekologia
Polacy przekonują się do kuchni roślinnej, choć nie bez przeszkód. Wynik badaniaCo drugi Polak przynajmniej raz w życiu próbował zrezygnować z jedzenia mięsa i przejść na dietę wegetariańską bądź... Eko styl życia
Dzień bez mięsa. Dzień jak co dzieńCo gdyby więcej z nas skierowało swoją uwagę na dietę, dobro innych i przyszłość planety? Oprócz tego, że rezygnacja z... Ekologia
Kobiety kochają ekologię, a mężczyźni gardzą weganizmem. Skąd te różnice?Dlaczego wśród zwolenników diety roślinnej jest więcej kobiet? I dlaczego mężczyźni boją się pań, które samodzielnie... Eko styl życia
Weganizm w Polsce. Sprzedaż mięsa roślinnego wzrosła dwukrotnie“Rzeczpospolita” opublikowała raport GfK Polonia, z którego wynika, że sprzedaż roślinnych imitacji mięsa podwoiła się. Co... Eko styl życia
Pierwsza wegańska restauracja we Francji nagrodzona gwiazdką MichelinBonjour! Po raz pierwszy w historii wegańska, francuska restauracja otrzymała upragnioną gwiazdkę Michelin. Nagrodzono nią... Eko styl życia
Najlepsze produkty roślinne w 2020 roku – trwa głosowanieRoślinny majonez, wegański stek, a może bezmleczny ser na pizzę? Jaki był Twój ulubiony produkt roślinny w 2020 roku? Jeśli... Eko styl życia
Dzień wegetarian: najlepsze belgijskie przepisy i roślinny challengeJesteś ciekaw, jak wygląda wegetarianizm na świecie? Poznaj belgijsko-roślinny punkt widzenia, zainstaluj edukacyjną aplikację i... Eko styl życia