Eko styl życia Zupa w jadalnych kubkach dostępna w Krakowie! Soup Culture otwiera nową placówkę 23 października 2020 Eko styl życia Zupa w jadalnych kubkach dostępna w Krakowie! Soup Culture otwiera nową placówkę 23 października 2020 Przeczytaj także Eko styl życia Charytatywne drzewko – w jakim mieście możesz wypożyczyć choinkę i wesprzeć szczytny cel? Wraz ze zbliżającymi się świętami Bożego Narodzenia powraca pytanie – jaką choinkę wybrać? Żywą, sztuczną, w doniczce, a może.. wypożyczoną? Eko styl życia Świąteczne dekoracje z recyklingu Wielkimi krokami zbliżają się święta, a to oznacza, że trzeba wyposażyć się w dekoracje świąteczne. Jak to zrobić w ekologiczny sposób? Podpowiadamy! Ograniczanie użycia plastiku i bardziej ekologiczna działalność – oto cel firmy Soup Culture. Swoje placówki otworzyła już w 10 krajach. Teraz czas na Kraków! Reklama Spis treści ToggleTony śmieci z gastronomiiZdrowa i zbilansowana ekodietaZ Ukrainy na podbój EuropyNasze propozycje krakowskiej wegegastronomii Tony śmieci z gastronomii Opakowania produktów używane w restauracjach, barach i placówkach oferujących jedzenie na wynos zużywa się w niewyobrażalnych wręcz ilościach. Aby ograniczyć zanieczyszczenie środowiska wywołane swoją działalnością Soup Culture postawiła na unikatowe rozwiązanie. Opatentowała specjalne chlebowe kubki do zup, które można zjeść wraz z zawartością naczynia. Październik to miesiąc, w którym te oryginalne dania trafiły również do grodu Kraka. Zdrowa i zbilansowana ekodieta Nowo otwarta placówka zapowiada ciekawe i urozmaicone menu, co tydzień modyfikowane i zmieniane. Dostępnych będzie ponad 50 smaków kremowych zup, gotowanych bez dodatku mięsa, bez zagęszczaczy i konserwantów. Dania będą przygotowywane na naszych oczach ze świeżych i zdrowych składników. Można również obserwować cały proces pieczenia jadalnych naczyń. Główną ideą Soup Culture jest promowanie zdrowia, więc dania tworzone są ze świeżych i zbilansowanych produktów, często sezonowych, a to, co robi na gościach największe wrażenie, to opakowanie, w którym kremy są serwowane. Jadalne, świeżo wypiekane kubki składają się z wybranego rodzaju mąki (pszenna, pełnoziarnista, bezglutenowa) z dodatkiem wody, oleju roślinnego, i przypraw – czytamy w komunikacie prasowym. Lokal będzie usytuowany przy ul św. Sebastiana 10, w Śródmieściu. Z Ukrainy na podbój Europy Firma Soup Culture powstała w Kijowie w 2014 roku. Przyświeca jej idea wypuszczania na rynek zdrowej i dobrej jakościowo żywności, której podanie jest przyjazne dla środowiska. Kolejnym krajem, w którym się pojawiła była Polska. Co ciekawe, w Warszawie produkuje się piece do wszystkich placówek firmy, w których wypieka się te niezwykłe kubki. Nasze propozycje krakowskiej wegegastronomii Kraków może pochwalić się coraz większą ilością miejsc, w których można zjeść zdrowe, bezmięsne danie. Jako krakowska redakcja możemy z czystym sercem polecić Wam kilka miejsc, w których dostaniecie kuchnię roślinną. Czy mieliście już okazję je odwiedzić? Źródło: informacja prasowa Artykuł stanowi utwór w rozumieniu Ustawy 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych. Wszelkie prawa autorskie przysługują swiatoze.pl. Dalsze rozpowszechnianie utworu możliwe tylko za zgodą redakcji.