Eko styl życia Zupa w jadalnych kubkach dostępna w Krakowie! Soup Culture otwiera nową placówkę 23 października 2020 Eko styl życia Zupa w jadalnych kubkach dostępna w Krakowie! Soup Culture otwiera nową placówkę 23 października 2020 Przeczytaj także Eko styl życia Bank Pocztowy rozpoczął wydawanie karty wytworzonej ze skrobi kukurydzianej Bank Pocztowy rozpoczął wydawanie nowej, ekologicznej odsłony karty debetowej do rachunku oszczędnościowo-rozliczeniowego. Nowy środek płatniczy będzie wykonany w całości ze skrobi kukurydzianej. Bank Pocztowy kontynuuje tym samym podążanie drogą ku ograniczeniu zużycia plastiku. Pod koniec zeszłego roku wprowadził dla swoich klientów karty wirtualne. Teraz przyszła pora na kolejne, tym razem fizyczne rozwiązanie Eko styl życia Recyklomaty w Biedronce. Ile dostaniemy za jedno opakowanie? W 2025 roku w Polsce zacznie obowiązywać system kaucyjny. Tymczasem niektóre firmy już teraz próbują testować rozwiązania związane z otrzymywaniem kaucji za zwrot plastikowych opakowań. Jedną z nich jest Biedronka, która w czwartek 23 listopada postawiła pod jednym ze swoich sklepów pierwszy recyklomat. Umożliwia on zwrot plastikowych butelek i puszek w zamian za utrzymanie vouchera na zakupy. Ograniczanie użycia plastiku i bardziej ekologiczna działalność – oto cel firmy Soup Culture. Swoje placówki otworzyła już w 10 krajach. Teraz czas na Kraków! Reklama Spis treści Tony śmieci z gastronomiiZdrowa i zbilansowana ekodietaZ Ukrainy na podbój EuropyNasze propozycje krakowskiej wegegastronomii Tony śmieci z gastronomii Opakowania produktów używane w restauracjach, barach i placówkach oferujących jedzenie na wynos zużywa się w niewyobrażalnych wręcz ilościach. Aby ograniczyć zanieczyszczenie środowiska wywołane swoją działalnością Soup Culture postawiła na unikatowe rozwiązanie. Opatentowała specjalne chlebowe kubki do zup, które można zjeść wraz z zawartością naczynia. Październik to miesiąc, w którym te oryginalne dania trafiły również do grodu Kraka. Zdrowa i zbilansowana ekodieta Nowo otwarta placówka zapowiada ciekawe i urozmaicone menu, co tydzień modyfikowane i zmieniane. Dostępnych będzie ponad 50 smaków kremowych zup, gotowanych bez dodatku mięsa, bez zagęszczaczy i konserwantów. Dania będą przygotowywane na naszych oczach ze świeżych i zdrowych składników. Można również obserwować cały proces pieczenia jadalnych naczyń. Reklama Główną ideą Soup Culture jest promowanie zdrowia, więc dania tworzone są ze świeżych i zbilansowanych produktów, często sezonowych, a to, co robi na gościach największe wrażenie, to opakowanie, w którym kremy są serwowane. Jadalne, świeżo wypiekane kubki składają się z wybranego rodzaju mąki (pszenna, pełnoziarnista, bezglutenowa) z dodatkiem wody, oleju roślinnego, i przypraw – czytamy w komunikacie prasowym. Lokal będzie usytuowany przy ul św. Sebastiana 10, w Śródmieściu. Z Ukrainy na podbój Europy Firma Soup Culture powstała w Kijowie w 2014 roku. Przyświeca jej idea wypuszczania na rynek zdrowej i dobrej jakościowo żywności, której podanie jest przyjazne dla środowiska. Kolejnym krajem, w którym się pojawiła była Polska. Co ciekawe, w Warszawie produkuje się piece do wszystkich placówek firmy, w których wypieka się te niezwykłe kubki. Nasze propozycje krakowskiej wegegastronomii Kraków może pochwalić się coraz większą ilością miejsc, w których można zjeść zdrowe, bezmięsne danie. Jako krakowska redakcja możemy z czystym sercem polecić Wam kilka miejsc, w których dostaniecie kuchnię roślinną. Czy mieliście już okazję je odwiedzić? Źródło: informacja prasowa Artykuł stanowi utwór w rozumieniu Ustawy 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych. Wszelkie prawa autorskie przysługują swiatoze.pl. Dalsze rozpowszechnianie utworu możliwe tylko za zgodą redakcji.