UE marnuje więcej żywności niż importuje Każdego roku kraje Unii Europejskiej wyrzucają 153 mln ton żywności. Tymczasem sprowadzanych jest około 138 mln ton produktów... Ekologia
Polski startup REBREAD szuka rozwiązania dla czerstwego chleba REBREAD to startup założony przez właścicieli rzemieślniczej piekarni w Krakowie z potrzeby ratowania ton marnowanego chleba.... Eko styl życia
Fotowoltaika w walce z marnowaniem żywności Klein Ileleji, rolnik z Purdue University opracował technologię szybkiego i higienicznego suszenia żywności. Zaprojektował... Ekologia
Marnujemy więcej niż myśleliśmy Skala marnowania żywności przekroczyła dotychczasowe szacunki. W skali globalnej marnujemy o 1,2 miliarda ton jedzenia więcej niż... Ekologia
250 tys. posiłków rozwieziono na elektrycznych rowerach Jak uratować ponad 100 ton żywności przed zmarnowaniem? Jest na to kilka sposobów, a jednym z nich są programy dzielenia się... Elektromobilność
IKEA: książka kucharska z daniami z resztek Marnowanie żywności to duży problem niezależnie od szerokości geograficznej. Niestety najwięcej jedzenia marnuje się w naszych... Eko styl życia
Recykling w Walii – wkrótce być może najlepszy na świecie Plan Walii na najbliższe lata przewiduje rozszerzanie działalności dotyczącej gospodarki o obiegu zamkniętym. Kluczowym elementem... Ochrona środowiska
Freeganizm. Nie marnujemy jedzenia, a ratujemy i jemy Problem marnowania żywności dotyczy osoby prywatne, ale także sklepy spożywcze czy restauracje. Część sieci handlowych... Eko styl życia