Polski startup REBREAD szuka rozwiązania dla czerstwego chleba REBREAD to startup założony przez właścicieli rzemieślniczej piekarni w Krakowie z potrzeby ratowania ton marnowanego chleba.... Eko styl życia
Fotowoltaika w walce z marnowaniem żywności Klein Ileleji, rolnik z Purdue University opracował technologię szybkiego i higienicznego suszenia żywności. Zaprojektował... Ekologia
Marnujemy więcej niż myśleliśmy Skala marnowania żywności przekroczyła dotychczasowe szacunki. W skali globalnej marnujemy o 1,2 miliarda ton jedzenia więcej niż... Ekologia
250 tys. posiłków rozwieziono na elektrycznych rowerach Jak uratować ponad 100 ton żywności przed zmarnowaniem? Jest na to kilka sposobów, a jednym z nich są programy dzielenia się... Elektromobilność
IKEA: książka kucharska z daniami z resztek Marnowanie żywności to duży problem niezależnie od szerokości geograficznej. Niestety najwięcej jedzenia marnuje się w naszych... Eko styl życia
Recykling w Walii – wkrótce być może najlepszy na świecie Plan Walii na najbliższe lata przewiduje rozszerzanie działalności dotyczącej gospodarki o obiegu zamkniętym. Kluczowym elementem... Ochrona środowiska
Freeganizm. Nie marnujemy jedzenia, a ratujemy i jemy Problem marnowania żywności dotyczy osoby prywatne, ale także sklepy spożywcze czy restauracje. Część sieci handlowych... Eko styl życia
LIFE Awards – ekologia łączy Europejski konkurs LIFE Awards zrzesza ludzi i ich inicjatywy, dla których ekologia i ochrona przyrody są istotne. Najbardziej... Świat