Historia mięsa wyhodowanego w laboratorium – rewolucja trwa Czyste mięso z laboratorium to już nie science fiction. Wieloletnie prace, o których być może nie słyszał wcześniej cały... Świat
Zrezygnujmy z jedzenia zwierząt. Wirusy i pandemie zaczynają się tam, gdzie trwa masowa hodowla Organizacja pozarządowa ProVeg i ONZ informują: otwórzmy oczy, nie pomijajmy kluczowego problemu świata, jakim jest masowa hodowla... Prawa zwierząt
W McDonald’s spotkajmy się, czyli co powinniśmy wiedzieć o nowej, roślinnej kanapce McPlant? Zjeść, czy nie zjeść? Oto jest pytanie. Jedzenie typu fast-food, choć niezdrowe, wciąż jest chętnie spożywane na całym... Eko styl życia
Dania skazuje na śmierć 15-17 mln norek z powodu COVID-19 Przemysłowa hodowla lisów i norek dotyka złożonych kwestii społeczno-gospodarczych. Teraz aktywiści i obrońcy zwierząt... Prawa zwierząt
Czy wiesz, skąd pochodzi Twój obiad? Jaką informację niosą etykiety umieszczone na produktach? Wprowadzona w maju tego roku strategia Farm to Fork (F2F) ma umożliwić... Świat
Kurczęta z Sierakowa wyrzucone na śmietnik – historia wciąż aktualna Stopklatka Viva! od wielu lat zajmuje się interwencjami w sprawie zwierząt hodowlanych. W 2018 roku ekipa przeprowadzała śledztwo... Prawa zwierząt