Polska faszeruje mięso antybiotykami na potęgę. Jest raport Zwierzęta hodowlane spożywają 73 proc. wszystkich antybiotyków na świecie. To porażający wynik. Wśród tych leków są tzw.... Polska
Roślinny kurczak z Polski? Za chwilę może trafić na stoły Roślinny Qurczak to firma, która istnieje na rynku od kilku miesięcy. Jej założycielka Iga Czubak przekonuje, że wypracowała... Wiadomości OZE
Fleksitarianizm – z czym to się je? Roślinny burger w Burger Kingu, kanapki wege z Subwaya – fleksitariańska dieta jest coraz popularniejsza. Imitacja smaku mięsa to... Polska
Mięso z powietrza? Nowe technologie zaskakują Amerykanie sięgnęli po zapomnianą technologię NASA i założyli start-up Air Protein. Pracują w nim nad produkcją białka,... Świat
Dobry pomysł z Krakowa: znakować mięso Krakowski radny Łukasz Wantuch proponuje, by mięso znakować jak jajka. Wtedy klienci będą wiedzieć, z jakiej hodowli ono... Wiadomości OZE