Nowoczesny hotel we włoskich Alpach, który zlewa się z ciemnymi, górskimi lasami

Hotel Bühelwirt zaprojektowany przez biuro Pedevilla Architects pomyślany został tak, aby wtapiać się w ciemnozielony las i doskonale komponować z zapierającymi dech w piersiach widokami w południowym Tyrolu we Włoszech.

Myślą przewodnią architektów było stworzenie budynku harmonizującego z otaczającą go przyrodą. Projektanci zadbali, aby widok z każdego pokoju w hotelu pozwalał na delektowanie się otaczającym krajobrazem Alp.

 

Wszystkie 20 pokoi w hotelu nawiązuje swoim wystrojem do klasycznych schronisk dla pieszych wędrowców w tym regionie. Ostre, prostokątne formy hotelu zwieńczone są asymetrycznym, dwuspadowym dachem, a ogromne okna odsłaniają widok na otaczającą przyrodę.

Wnętrza są bardzo minimalistyczne. Proste bryły pokoi wykończono naturalnym drewnem, które dodaje ciepła i przytulności.

Drewno, wykorzystane do wykończenia ścian – głównie modrzew – jest w pełni pozyskiwane z terenów lokalnych. Akcesoria, takie jak lampy i zasłony, także wykonano na miejscu, by podkreślić związki hotelu z regionem.

 

Dodaj komentarz

Zapisz się do naszego newslettera

Wysyłamy maksymalnie jedną wiadomość w tygodniu, nie spamujemy!

Czytaj więcej: