Akcja #zostańwdomu ma roślinną odsłonę Akcja #zostańwdomu zainspirowała zespół RoślinnieJemy do innej akcji: #roślinniejemywdomu. Inicjatywa zachęca do wspierania... Poradniki
Czy stać nas na marnowanie jedzenia w czasie pandemii? Produkty, które można jeść po terminie Zrobiliśmy więcej zakupów na czas pandemii, bo zalecenia rządu są jasne – należy unikać wychodzenia z domu i skupisk ludzi.... Poradniki
Biodegradowalne opakowania na wynos Projektantka Anna Piasek w ramach pracy dyplomowej stworzyła zestaw trzech różnych opakowań jedzenia na wynos, które zwracają... Polska
Zero Waste w branży mleczarskiej. Polmlek będzie eko Grupa Polmlek wprowadza rewolucyjne zmiany, które odmienią branżę mleczarską. Mleko będzie w biodegradowalnych opakowaniach, a... Polska
Butelki zwrotne z dostawą i odbiorem – tyle wystarczy, by być innowacyjnym Dobry sposób na zrównoważony biznes opracowała (a w zasadzie odkryła na nowo) nowojorska firma Wally Shop. Jej właścicielka... Wiadomości OZE
Polacy marnują żywność, co potwierdzają statystyki Z upublicznionych przez Ministerstwo Środowiska danych wynika, że Polacy marnotrawią żywność. Okazuje się, że w ciągu roku... Wiadomości OZE
Najbardziej zaawansowana zadaszona farma ma 30-krotnie zwiększyć produkcję żywności Wraz z rozwojem technologii rozwija się też rolnictwo, np. innowacyjne farmy hydroponiczne. Firma Bowery buduje właśnie tego... Wiadomości OZE
Nie marnuj jedzenia! Obecnie na świecie marnuje się 1/3 produkowanej żywności. To tak, jakby Twoja co trzecia kanapka lądowała w koszu na... Edukacja