Glony, grzyby i larwy, czyli globalna rewolucja żywieniowa Kilka dni temu UE ogłosiła, że larwy uznane są oficjalnie za nową formę wysokoproteinowej żywności. Oprócz robaków rolę w... Świat
Randap zabija nie tylko chwasty. Co ze środowiskiem i naszym zdrowiem? Kilka lat temu Międzynarodowa Agencja Badania Raka ogłosiła, że glifosat może być rakotwórczy. Jest to główny składnik... Ochrona środowiska
Czy grozi nam światowy kryzys żywnościowy? Może być druga runda Pandemia koronawirusa zahamowała dostawy produktów rolnych na całym świecie, wiele krajów wprowadziło restrykcje związane z... Polska
Branża spożywcza w Hiszpanii i Włoszech w kryzysie. Czy grozi nam brak żywności? Polska branża spożywcza będzie musiała ruszyć z własną produkcją. Taki scenariusz przewidują eksperci. We Włoszech i... Świat
Akcja #zostańwdomu ma roślinną odsłonę Akcja #zostańwdomu zainspirowała zespół RoślinnieJemy do innej akcji: #roślinniejemywdomu. Inicjatywa zachęca do wspierania... Ekologia
Czy stać nas na marnowanie jedzenia w czasie pandemii? Produkty, które można jeść po terminie Zrobiliśmy więcej zakupów na czas pandemii, bo zalecenia rządu są jasne – należy unikać wychodzenia z domu i skupisk ludzi.... Ekologia
Biodegradowalne opakowania na wynos Projektantka Anna Piasek w ramach pracy dyplomowej stworzyła zestaw trzech różnych opakowań jedzenia na wynos, które zwracają... Polska
Zero Waste w branży mleczarskiej. Polmlek będzie eko Grupa Polmlek wprowadza rewolucyjne zmiany, które odmienią branżę mleczarską. Mleko będzie w biodegradowalnych opakowaniach, a... Polska