Eko styl życia Coraz bliżej święta! Wegański Mikołaj od Lindt 14 listopada 2021 Eko styl życia Coraz bliżej święta! Wegański Mikołaj od Lindt 14 listopada 2021 Przeczytaj także Eko styl życia Jak uczyć o OZE najmłodszych? Projekt „Mistrzowie Energii” pokazuje skuteczną drogę W Młodzieżowym Domu Kultury im. Andrzeja Bursy trwa właśnie półkolonia dla dzieci w wieku od siedmiu do czternastu lat. Choć wiele z nich zadowoliłaby zwykła zabawa, tego dnia mogły doświadczyć nauki przez eksperymenty dzięki projektowi ,,Mistrzowie Energii”. Na miejscu była redakcja ŚwiatOZE.pl, aby zaobserwować interaktywny pokaz fizyczno-chemiczny i sprawdzić, jak będą reagować najmłodsi uczestnicy. Eko styl życia Polskie rzeki: gdzie woda jest najczystsza? [Mapa] Liczne alarmy o zanieczyszczeniu polskich rzek, a także zwykła ,,próba oka” sprawia, że coraz częściej można zadać sobie pytanie o stan polskich rzek. Gdzie wejście do wody nie będzie wiązało się z ryzykiem podrażnień skórnych? Lindt wprowadza na rynek wegańską czekoladę w kształcie Mikołaja na bazie mleka owsianego. Mikołaj, jak na wegańską wersję przystało, jest „ubrany” w zielony strój i czapkę. To odpowiedź marki na zmieniające się potrzeby konsumenckie. Reklama Wegański Mikołaj Jeśli do tej pory mieliście problem, jaki słodki upominek na tzw. Mikołajki podarować wegańskim znajomym, przyjaciołom lub członkom rodziny, Lindt przychodzi z pomocą. Marka wypuściła bowiem wegański odpowiednik popularnej czekolady w kształcie Mikołaja przed tegorocznym sezonem świątecznym. Poza zielonym strojem Mikołaj z opakowania posiada okulary przeciwsłoneczne, telefon komórkowy i słuchawki. Wolimy wegańskie czy roślinne? Czyli o sile nazewnictwa i poglądów Słodko i roślinnie Produkt został stworzony według tego samego przepisu, co słodycze z serii HELLO. Wśród nich są dobrze przyjęte w zeszłym roku wegańskie batoniki o smaku solonego karmelu, orzecha laskowego i ciasteczek. Każdy został wyprodukowany z połączenia mleka owsianego i pasty migdałowej zamiast nabiału. Coraz więcej producentów słodyczy sięga po mleko owsiane jako alternatywę mleka krowiego. Podkreślają, że nadaje ono wyrobom cukierniczym pożądany kremowy smak tradycyjnego mleka. źródło: nowoscihandlowe.pl, livekindly.co Artykuł stanowi utwór w rozumieniu Ustawy 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych. Wszelkie prawa autorskie przysługują swiatoze.pl. Dalsze rozpowszechnianie utworu możliwe tylko za zgodą redakcji.