Wiadomości OZE Max Premium Burgers zmniejsza zużycie plastiku w swoich restauracjach 22 października 2019 Wiadomości OZE Max Premium Burgers zmniejsza zużycie plastiku w swoich restauracjach 22 października 2019 Przeczytaj także Polska Nowy cmentarz dla zwierząt na Śląsku. Potrzebna inicjatywa czy zbędny wydatek? W Gliwicach powstanie cmentarz dla zwierząt. Miejski Zarząd Usług Komunalnych zaakceptował wniosek wiceprzewodniczącego Rady Miasta Gliwice Kajetana Gorniga o wyznaczenie miejsca, w którym powstanie pochówek. Projekt, choć jeszcze nie powstał, wzbudza pewne kontrowersje. Wiadomości OZE “Rewolucja energetyczna” czy cenzura? Donald Trump usuwa informacje o globalnym ociepleniu “Nowa rewolucja energetyczna”, “kres wojny z węglem” i… usunięcie informacji o globalnym ociepleniu ze stron rządowych Białego Domu. Tak przejawia się nowa wizja Donalda Trumpa, tuż po zaprzysiężeniu na 47. prezydenta Stanów Zjednoczonych. Szwedzka sieć restauracji poinformowała, że wprowadza papierowe słomki we wszystkich swoich restauracjach. W przyszłości również plastikowe mieszadełka mają zostać zastąpione drewnianymi. Reklama MAX to najstarsza szwedzka sieć restauracji serwująca burgery. Obecnie posiada ponad 140 restauracji na terenie Szwecji, Norwegii, Danii i Egiptu. W Polsce do tej pory otwarto cztery. Max Premium Burgers, jako pierwsza tego typu sieć na świecie oznaczyła produkty w menu wartością śladu węglowego. Cel to jak minimalizowanie wpływu na środowisko. Wprowadzane obecnie przez firmę papierowe słomki są w 100% zdatne do recyclingu. Ponadto, po wyczerpaniu zasobów plastikowych mieszadełek, sukcesywnie będą je zastępować drewniane, również w pełni zdatne do ponownego przetwarzania. – Troska o środowiska od początku istnienia naszej marki była elementem napędzającym nasz biznes. Wierzymy, że ponieważ jesteśmy częścią problemu, jakim jest emisja gazów cieplarnianych, naszym obowiązkiem jest również być częścią rozwiązania. Dlatego wprowadzenie papierowych słomek i drewnianych mieszadełek było naturalnym krokiem. Jest to kolejny element ułatwiający naszym gościom dokonywanie świadomych wyborów na rzecz klimatu” – komentuje Richard Bergfors, CEO MAX Premium Burgers. Artykuł stanowi utwór w rozumieniu Ustawy 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych. Wszelkie prawa autorskie przysługują swiatoze.pl. Dalsze rozpowszechnianie utworu możliwe tylko za zgodą redakcji.