Wiadomości OZE Wybierz SMAK, NIE SMOG – Kraków 04 grudnia 2018 Wiadomości OZE Wybierz SMAK, NIE SMOG – Kraków 04 grudnia 2018 Przeczytaj także Polska Czy powódź to zagrożenie epidemiologiczne? Jakie choroby niesie ze sobą woda Południowa Polska wciąż walczy z żywiołem. W wielu miejscach mieszkańcy zajmują się sprzątaniem zalanych terenów – usuwają przyniesione przez wodę śmieci, ratują zalane wnętrza, osuszają dobytek. W takich okolicznościach szczególnie ważna jest ostrożność. Powódź to ogromne zagrożenie epidemiologiczne, co pokazała sytuacja z 1997 roku. Polska Sami się o to prosiliśmy? Jak wycinka lasów doprowadziła do zalania Kotliny Kłodzkiej Betonoza, sztucznie wytyczone koryta rzek, zabudowa terenów zalewowych i wreszcie masowa wycinka lasów w paśmie Śnieżnika. Naukowcy alarmują – rabunkowa gospodarka leśna jest przeszkodą dla retencji wody. Opady spływają rwącym strumieniem prosto do rzek, a naturalne zapory nie radzą sobie z siłą żywiołu. Dbasz o swoich Gości, serwujesz im najlepszej jakości produkty, zapewniasz im świetną obsługę i atmosferę oraz starasz się, żeby Twoje dania smakowały jak najlepiej… Dlaczego więc nie dbasz o CZYSTE POWIETRZE w swoim lokalu? Jeden kęs potrawy to kilka haustów toksycznego smogu. Reklama Kiedy jemy, postrzegamy wygląd, smak i aromat pokarmów. Smog upośledza nasze zmysły. Sprawia, że wszystko jest szarobure, mdłe i bez wyrazu. To po prostu czuć. Nie pozbędziesz się go za pomocą odświeżacza powietrza. Aromatyczny zapach Twoich potraw nie przyćmi gryzących pyłów. Zadbaj o czyste powietrze dla swoich gości. Zacznij serwować im SMAK, NIE SMOG. Dołącz do grona antysmogowych restauracji i knajp. Skrzydłokwiaty, draceny i fikusy, oczyszczacze powietrza oraz codzienne informacje o stanie zanieczyszczenia powietrza, to sposób na to, aby wszystkim jedzenie i życie smakowało bardziej. Pokaż nam, jak dbasz o swoich gości i zostań świadomym ekorestauratorem. Ludzie już są świadomi tego, czym oddychają. Niech teraz wiedzą, że w Twojej restauracji mogą oddychać swobodnie i zjeść ze smakiem. Nie zostawaj w tyle, zdobądź odznakę “SMAK, NIE SMOG”, stwórz miejsce wolne od smogu. Co zyskasz, dołączając do akcji? czyste powietrze, wolne od pyłów uznanie i zadowolenie klientów, odznakę “SMAK, NIE SMOG”, promocję lokalu na portalu ŚwiatOZE, miejsce na mapie lokali antysmogowych i ekologicznych. Niech przyszli Goście wiedzą, gdzie dobrze zjeść i zdrowo pooddychać. ———————- Jak dołączyć? Jeśli chcesz dołączyć do naszej akcji, daj znać – podeślij zdjęcia z informacją o tym, jak dbasz o powietrze w swoim lokalu lub zaproś nas do siebie, żebyśmy mogli nakręcić o Tobie materiał. Co dostaniesz w zamian? Oferujemy Ci naklejkę “SMAK, NIE SMOG”, która umieszczona w widocznym miejscu np. na drzwiach wejściowych wskaże gościom, że w Twoim lokalu można oddychać czystym powietrzem. Nazwa Twojej restauracji pojawi się w artykule i na naszej liście miejsc, dla których czyste powietrze to ważna sprawa. Jakie warunki trzeba spełnić? Jeśli posiadasz w swojej restauracji oczyszczacz powietrza czy rośliny antysmogowe, jesteś na dobrej drodze by zostać ekorestauratorem. Docenimy także to, czy informujesz swoich Gości o zagrożeniu na zewnątrz albo rozdajesz maseczki antysmogowe. Każda inicjatywa, którą podejmujesz w walce ze smogiem się liczy! Pochwal się, co robisz, aby zanieczyszczone powietrze nie dusiło Twoich Gości. Chcesz dołączyć do naszej akcji? Napisz -> [email protected] Artykuł stanowi utwór w rozumieniu Ustawy 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych. Wszelkie prawa autorskie przysługują swiatoze.pl. Dalsze rozpowszechnianie utworu możliwe tylko za zgodą redakcji.