Świat pszczół w liczbach Na podstawie danych zawartych w rejestrach prowadzonych przez Powiatowe Inspektoraty Weterynarii określono, że w Polsce liczba... Wiadomości OZE
Smak szampana zagrożony zmianami klimatycznymi? Zmiany temperatur pór roku w Szampanii, gdzie tradycyjnie produkuje się szampana, są coraz bardziej ekstremalne, co ma wpływ na... Wiadomości OZE
Kontener przerobiony na przeszkloną portiernię i recepcję uczelni Biuro projektowe Neubau z Cambridge zamieniło kontener w nowoczesną portiernię i recepcję dla brytyjskiej uczelni Hughes Hall. Do... Wiadomości OZE
Co zagraża pszczołom i innym zapylaczom? Środowisko, w którym żyją latający zapylacze, na skutek działalności człowieka ulega ogromnym przekształceniom. Zmiany te... Polska
Francja walczy z plastikiem – butelki nienadające się do recyklingu będą droższe Władze Francji planują zaostrzyć przepisy związane w wykorzystywaniem tworzyw sztucznych przez producentów, w tym zwykłego... Wiadomości OZE
Nowoczesne łazienki, które zużywają do 80% mniej wody Biuro projektowe Ida&Billy Architects z Hong Kongu stworzyło nowoczesny projekt łazienki, która następnie zbudowana została w... Wiadomości OZE
Mąka do wypieku pizzy: jaka najlepsza? Sekret dobrej pizzy tkwi w spodzie. Perfekcyjne ciasto drożdżowe chrupie, pachnie i smakuje. Najwięksi szefowie kuchni latami... Wiadomości OZE
Rekordowo szybko wykorzystaliśmy zasoby Ziemi. Dziś Dzień Długu Ekologicznego Dziś wypada Dzień Długu Ekologicznego, co oznacza, że wykorzystaliśmy już zasoby Ziemi przypadające na 2018 rok do produkcji... Świat