Pij na zdrowie! Polski browar kraftowy smakuje i jest eko Lane, butelkowe, czy z puszki? Niezależnie od formy i upodobań piwoszy, polskie browary rzemieślnicze stawiają na ekologię. W... Ekologia
Autorzy najmocniejszego piwa na świecie inwestują w butelki wielokrotnego użytku W 2009 marka BrewDog uwarzyła piwo o zawartości alkoholu 18,2%. Jednak ich najmocniejszy, a zarazem najwyżej procentowy produkt... Eko styl życia
Zamiast łyka – biogaz Grzechem byłoby wylać niewypite piwo. W ślad za angielskim konceptem Heinekena poszła należąca do niej polska Grupa Żywiec,... Biogazownia
Heineken: to czas na energię z piwa! Co zrobić z piwem, które pozostaje w beczce? W angielskim Manchesterze powstał koncept ponownego wykorzystania niewypitego piwa.... OZE
Terroir, czyli co wpływa na smak whisky. Nowe badania Różnice smakowe w whisky można dostrzec wyłącznie na podstawie analizy i sytuacji środowiska, czyli terroir, w którym rośnie... Świat
Czy piwo może być ekologiczne? Zgodnie z danymi Głównego Urzędu Statystycznego, przeciętny Polak wypija ponad 100 litrów piwa rocznie. W związku z rosnącą... Eko styl życia
Piwo antysmogowe prosto z Czech Piwo antysmogowe nazywa się Pražskŷ chodec czyli „Praski pieszy”. Ma zbawienne działanie na środowisko. Jak działa?... Wiadomości OZE
Biodegradowalne opakowanie na piwo? To możliwe! Grupa aktywistów z Florydy postanowiła stworzyć ekologiczne pierścienie do sześciopaków piwa. Wykonano je z pszenicy i... Wiadomości OZE